Secure E-mail

Het FAW Rotterdam heeft in 2016 aan Stichting Rijnmondnet opdracht gegeven om in een traject van twee jaar te werken aan beveiligde communicatie tussen regionale zorgverleners via Secure e-mail van VANAD Enovation.

Het doel van het FAW met het project Secure E-mail was te eerste om zoveel mogelijk huisartsen bewust te maken van de noodzaak om veilig te communiceren, met name e-mailen, met collega's, andere zorgprofessionals en patiënten. Ten tweede was het streven om zoveel mogelijk huisartsen gebruik te laten maken van veilige e-mail, bijvoorbeeld door middel van de module Secure e-mail van Zorgmail. 

In het najaar van 2016 is een enquête gehouden onder huisartsen in Rotterdam. Hieruit bleek dat 43% van de huisartsen binnen de ZorgMail omgeving de module Secure e-mail niet had geïnstalleerd en 40% niet wist of hij/zij Secure e-mail heeft geactiveerd.

In 2019, na het Project Secure e-mail, is de activatie van de module in de regio Rijnmond gestegen tot meer dan 80%, wordt er steeds meer veilig gemaild via Zorgmail of een andere aanbieder en beschikken steeds meer zorginstellingen over veilige e-mailadressen. 

Zie voor meer informatie: https://www.securemailrijnmond.nl/