26 november 2024: Online kennissessie geldstress; Signaleren, Bespreken en verwijzen.

Een online bijeenkomst voor huisartsen en POH's uit Rotterdam.

Op dinsdag 26 november organiseert het FAW Rotterdam in samenwerking met WARM Rotterdam, Pharos en huisartsenpraktijk Mozaiek een online kennissessie over geldstress. Tijdens deze avond hoort u de laatste onderzoeksresultaten over de invloed van chronische stress op de gezondheid en gaan we in op het herkennen en bespreekbaar maken van en doorverwijzen bij geldzorgen. De nadruk ligt hierbij niet alleen op stress door bestaande schulden maar ook op stress in het voorstadium van schulden. 

Tijdens deze avond komen de volgende sprekers aan het woord:

  • Feia Hemke, huisarts in Utrecht Overvecht; Naast haar rol als huisarts leidt Feija vanuit Pharos een actiegericht onderzoek naar chronische stress in relatie tot de gezondheid. Zij deelt met ons de resultaten uit het onderzoek, haar eigen ervaringen als huisarts en tips voor in de spreekkamer.
  • Jos Pizzuto, POH Financiën bij praktijk Mozaiek; Deelt met u zijn rol binnen de praktijk, de wijze waarop hij zorgt dat het proces van financiële ondersteuning gaat lopen en hoe hij, met successen en uitdagingen, poogt de patiënt hierin te activeren en motiveren.
  • WARM Rotterdam; Praat deze avond met/namens ervaringsdeskundigen uit Rotterdam mee over de omgang met armoede in Rotterdamse huisartsenpraktijken.

 

Wat wilt u weten over dit onderwerp?

Tijdens de online sessie van ongeveer een uur is er beperkt de gelegenheid om vragen te stellen. Heeft u alvast een vraag voor een van de sprekers of wilt u graag een bepaald thema terughoren, dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. 

 


Samenvatting van de kennissessie

Er wordt een samenvatting gemaakt die wij achteraf met u delen.

 

Praktische informatie

  • Datum: Dinsdag 26 november
  • Tijdstip: 19:30 - 20:30
  • Voor wie: Deze avond is bedoeld voor huisartsen en POH's. Er is echter voldoende plaats voor andere geïnteresseerden om aan te sluiten. 
  • Accreditatie: Deze scholing is geaccrediteerd voor huisartsen. Overige beroepsgroepen kunnen desgewenst een bewijs van deelname ontvangen.
  • Hoe krijg ik toegang: Na aanmelding ontvangt u van ons een teams link. 
  • Aanmelden: Heeft u nog geen aanmeldformulier via de mail ontvangen maar wilt u toch aansluiten, stuur een mail naar info@fawrotterdam.nl